IMY Logotyp på dörr

IMY granskar apotekskedjor

Integritetsskyddsmyndigheten IMY meddelar att man kommer inleda granskning av apotekskedjorna Apoteket, Apohem och Apotea. Detta dels efter att kedjorna själva kontaktat IMY och även i kölvattnet efter de uppgifter som framkommit i media om att kedjorna läckt personuppgifter till Facebook.

Själva läckaget har varit ”by design” genom att kedjornas webbshoppar haft så kallade pixlar implementerade som automatiskt skickat vidare information om användares konsumtion och besöksmönster till Facebook.

Läs mer:

https://www.imy.se/nyheter/imy-inleder-tillsyn-av-tre-apotekskedjor/
Integritetsskyddsmyndigheten granskar Verisure

Mattias Sjödin

Jag arbetar som konsult, främst inom Informations- och IT-säkerhet där jag hjälper företag och organisationer med det mesta inom området. Jag har haft olika befattningar inom IT-branchen, bland annat som CISO inom ett större multinationellt företag speciliserat inom IT-infrastruktur och IT-tjänster så som outsourcing. Naturligtvis har jag bevisad kompetens och erfarenhet i ryggen genom CISA- och CISSP-certifieringar. Privat grottar jag gärna ner mig i hemautomation och allt som hör till. Jag kör Home Assistant (supervised), och blandar friskt mellan enheter som kör Zigbee, Z-Wave, 433MHz och Wi-Fi. Att leka med microcontrollers som kör ESPhome och Tasmota är hur kul som helst.